Mitä firman perustaminen maksaa? Osa 2

Voitonjaon helppous riippuu yhtiömuodosta.

Julkaisimme kaksi viikkoa sitten listan tavallisimmista yhtiön perustamiseen liittyvistä kustannuksista. Firman perustaminen maksaa muutakin kuin vain hallinnollisina kuluina. Varsinaisen toiminnan käynnistäminen aiheuttaa myös kuluja – erityisesti, jos yhtiöllä on työntekijöitä.

Jatka lukemista ”Mitä firman perustaminen maksaa? Osa 2”

Mitä firman perustaminen maksaa? Osa 1

Eräs yrittämisestä ja yrittäjyydestä kiinnostunut otti yhteyttä pohtien yrityksen perustamisen oikeita kustannuksia. Kysymys itsessään on erittäin hyvä, mutta sikäli vaikea, ettei siihen ole yhtä oikeaa vastausta. Jokaisen yrityksen kustannusrakenne niin toimiessaan kuin jo perustettaessakin on erilainen. Perustamisen hinta on harvoin kuitenkaan pelkästään kaupparekisterin perustamismaksu ja työkaluhankinnat, vaan rahaa kuluu mitä erilaisimpiin kohteisiin. Keräsimme alle listan uuden yrityksen tavallisimmista kustannuksista.

Jatka lukemista ”Mitä firman perustaminen maksaa? Osa 1”

Onko työn tarjoaminen määräaikaiselle työntekijälle nyt pääsääntö?

Korkein oikeus antoi perjantaina ennakkoratkaisun KKO:2017:55, jossa otettiin kantaa määräaikaisen työsuhteen perusteeseen ja myös niiden päättymiseen. Uutisoinnissa on lennokkaimmillaan väitetty, että jatkossa työn tarjoaminen määräaikaiselle työntekijälle tämän työsuhteen päättyessä olisi pakollista tai ainakin pääsääntö. Kerromme alla, miksi näin lennokas tulkinta tuskin on oikea.
Jatka lukemista ”Onko työn tarjoaminen määräaikaiselle työntekijälle nyt pääsääntö?”

Onhan määräaikaisuuden peruste kunnossa?

Tilastokeskuksen mukaan palkansaajista noin viidesosa työskentelee määräaikaisissa työsuhteissa. Määräaikaisuudet ovat monilla aloilla ja monilla työpaikoilla arkipäivää. Valitettavasti myös niihin liittyviin ongelmiin törmää juristin työssä jatkuvasti.

Ehkä jopa keskeisin ongelmien taustasyy tuppaa olemaan määräaikaisuuden peruste ja siihen liittyvät epäselvyydet. Olethan siis omalta kohdaltasi varmistanut, että asia on kunnossa? Tiedätkö myös, miksi asia on aidosti tärkeä?
Jatka lukemista ”Onhan määräaikaisuuden peruste kunnossa?”

Määräaikainen työsopimus päättyy, mitä tehdä?

Pukukaappi jää tyhjäksi, kun määräaikainen työsopimus päättyy.

Vaikka syksyyn on vielä aikaa, kesälomien päättymisen lähestyessä monella työpaikalla mietitään, miten pitäisi toimia päättyvien työsuhteiden kanssa. Kun se hetki, jona määräaikainen työsuhde päättyy, alkaa lähestyä, myös kysymykset heräävät. Pitääkö määräaikainen työsuhde irtisanoa? Mitä lopputilissä maksetaan? Voiko määräaikaisuutta jatkaa?
Jatka lukemista ”Määräaikainen työsopimus päättyy, mitä tehdä?”