Oikaisupyyntö oikeustieteelliseen tiedekuntaan

Mikä on oikaisupyyntö?

Opiskelupaikan saamatta jääminen on pettymys.Jäikö opiskelupaikka saamatta?

Oikaisupyyntö (tai -vaatimus) on nimensä mukaisesti tiedekunnalle osoitettu pyyntö oikaista sen tekemää päätöstä. Valintakokeen kohdalla oikaisupyynnöllä pyydetään yleensä muuttamaan opiskelijavalintaa koskevaa päätöstä siten, että pyytäjälle myönnetään opiskelupaikka tiedekunnassa.

Oikaisupyyntö on tehtävä tiedekunnan ohjeiden mukaisesti. Pyyntö on perusteltava. Pelkkä yleisluontoinen perustelu ei riitä, vaan käytännössä perustelujen on yleensä kytkeydyttävä pisteytykseen ja siinä olleeseen virheeseen tai aliarviointiin. Ilman selvää perustetta oikaisupyyntöä ei ole mielekästä tehdä.

Hyvä oikaisupyyntö on perusteltu, seikkaperäinen, vakuuttava ja keskitetty samaan tapaan kuin hyvä valintakoevastauskin. Voit tehdä oikaisupyynnön itse tai hyödyntää apuamme.

Haitko muualle kuin oikikseen?
Oikaisupyyntö yliopistoon muihin tiedekuntiin
Mikäli tarvitset apua oikaisupyynnössä muualle kuin oikeustieteelliseen tiedekuntaan, voimme auttaa itse oikaisupyyntöasiakirjan laadinnassa sekä menettelyyn liittyvässä hallinnollisessa ja oikeudellisessa puolessa. Itse vastauksia ja niiden arvostelua emme valitettavasti pysty arvioimaan.

Jos toivot, että avustamme oikaisupyyntöasiakirjan tai itse oikaisumenettelyn kanssa, ota yhteyttä ja kysy lisää!

Toimi näin!

 1. Pyydä tiedekunnalta omat vastauksesi mahdollisimman pian. Oikaisua ei voi vaatia näkemättä vastauksia.
 2. Tarkasta vastauksesi ensin itse. Onko pisteet laskettu oikein? Onko tehtävien osapisteet laskettu yhteen oikein? Montako lisäpistettä tarvitsisit päästäksesi sisään?
 3. Ota yhteyttä ja lähetä skannatut vastauksesi meille. Halutessasi voit myös tuoda ne toimistollemme.
 4. Tutustumme vastauksiisi ja annamme arvion arvostelusta ja oikaisupyynnön järkevyydestä. Sinä päätät, laaditaanko oikaisupyyntöä.
 5. Laadimme oikaisupyynnön puolestasi ja toimitamme sinulle.
 6. Tarkista, että oikaisupyynnön tiedot ovat oikein. Lähetä oikaisupyyntö ohjeiden mukaisesti. Huolehdi, että oikaisupyyntö on perillä määräaikaan mennessä!

Jos teet oikaisupyynnön itse, tutustu hakukohteesi oikaisupyyntöä koskeviin ohjeisiin ja toimi niiden mukaan. Huolehdi, että oikaisupyyntö sisältää kaikki vaaditut tiedot ja että toimitat sen oikeaan osoitteeseen määräaikaan mennessä.

Vastausten tarkastus 180 €
Vastausten tarkastus
Lähetä skannatut vastauksesi meille. Arvioimme vastauksesi ja arvostelun asianmukaisuuden ja mahdolliset puutteet arvostelussa. Saat yhteenvedon vastauksestasi ja sen arvostelusta. Jos päätät laatia oikaisupyynnön, voit laatia sen itse tai antaa tehtäväksemme. Vastausten tarkastuksen hinta on 180 € (sis alv.). Hinta sisältää:
 • Yhden hakijan valintakoevastausten arvioinnin
 • Kirjallisen arviointiyhteenvedon vastauksista ja arvostelusta
Oikaisupyynnön laatiminen + 319 €
Oikaisupyyntö
Jos haluat vaatia oikaisua arvosteluun, on arvostelusta laadittava oikaisupyyntö. Helpoiten jätät sen meidän tehtäväksemme. Kun vastaukset on arvioitu, laadimme oikaisupyynnön. Jos laadimme myös oikaisupyynnön, kokonaishinta on 499 euroa (sis. alv). Hintaan sisältyy tehtävien tarkastaminen.
Valmennuskeskuksen kurssilainen?
Olitko tänä keväänä Valmennuskeskuksen kurssilla?
Mikäli olit Valmennuskeskuksen kurssilla tänä keväänä, saat oikaisupyynnöistä 20 %:n alennuksen. Kurssilaishinnat ovat:
 • Tehtävien tarkastus 144 €
 • Oikaisupyynnön laatiminen 255 €
Oikaisupyyntö yhteensä 399 € Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Ottaessasi yhteyttä ilmoita, että olet Valmennuskeskuksen asiakas. Varmistettuamme asiakkuutesi saat alennuksen.

Milloin oikaisupyyntö kannattaa tehdä?

Ennen päätöksen tekemistä kannattaa tarkastaa omat vastauksensa ja verrata niitä arvosteluperusteisiin. Oikaisua voi ja kannattaa vaatia, jos

 • Pisteet on laskettu väärin
 • Asioita on jätetty pisteyttämättä
 • Pisteytys ei ole arvosteluperusteiden mukainen

Mallivastauksen riitauttaminen ei yleensä ole mielekästä, vaan vastauksen täytyy olla puutteellinen suhteessa käytettyihin arvosteluperusteisiin.

Menestyvätkö oikaisupyynnöt?

Valintakokeiden arvostelua ei mielellään muuteta jälkikäteen. Perusteeton tai heikosti perusteltu oikaisupyyntö tuskin tuottaa tulosta, eikä pelkästään huvin vuoksi kannata valittaa.

Jos arvostelussa kuitenkin on virhe ja vaatimus on vakuuttavasti perusteltu, voi oikaisupyyntö menestyä ja opiskelupaikan ovet aueta.

Jos oikaisuvaatimus hylätään, voi päätöksestä valittaa mukana olevan valitusosoituksen mukaisesti hallinto-oikeuteen.

Avaimet opiskelupaikkaan ovat sinulla. Oikaisupyyntö voi vielä auttaa.

Ota yhteyttä!

Täytä alla oleva yhteydenottolomake huolellisesti.

Lomakkeen lähettäminen ei vielä sido sinua mihinkään. Tutustu myös etämyynnin ennakkotietoihimme.


Sallitut tiedostomuodot: doc,docx,pdf,txt,gif,jpg,jpeg,png.
Tiedoston enimmäiskoko on 2mb. Jos tiedosto on suurempi, lähetä se meille sähköpostitse.